Knjiga Proces celovitenja

Teal Swan: Proces celovitenja
Sestavite svoje razdrobljene dele in si zacelite čustvene rane

1. slovenska izdaja, 3. natis, format A5, 176 strani, ISBN: 978-961-93807-1-0
prevod knjige Teal Swan: The Completion Process – The Practice of Putting Yourself Back Together Again
prevedla in priredila Vesna Bitenc, certificirana praktičarka procesa celovitenja, coachinja ICF

knjiga Proces celovitenja

Knjiga podrobno opisuje proces v 18 korakih, s katerimi celimo svoje čustvene rane, se osvobajamo od preteklosti in postajamo vse bolj celoviti. Koraki vključujejo tudi nekatera že znana in uveljavljena orodja, kot sta na primer vizualizacija in delo z notranjim otrokom. Proces celovitenja je pot nazaj k sebi in je integriranje  – “sestavljanja samega sebe”.

V prvem delu knjige je pojasnjeno teoretično ozadje procesa (kombinacija psihologije in ezoterike). V drugem delu so podrobno predstavljeni posamezni koraki procesa. V tretjem delu knjige so navedeni primeri uporabe procesa.

Če boste celili svoje čustvene rane, vas vsakodnevne situacije ne bodo več “vrgle iz tira”, saj ne bodo več hudo boleče in vi ne boste več delovali reaktivno. Notranji mir in treznost vam bosta naravno dostopna – in ne zgolj občasno zaradi mučnega samoobvladovanja. Bolj boste v stiku s sabo – s svojimi občutki, intuicijo … Če ste starši, boste končno lahko pozdravili zakoreninjene družinske vzorce, namesto da bi “štafeto bolečine” predajali naprej svojim otrokom.

Knjiga je bila originalno napisana v angleščini, izšla pa je tudi že v nemščini, portugalščini, madžarščini, srbščini, češčini, poljščini …

Odlomki iz knjige